De winter komt eraan en daarmee neemt de kans op gladheid, ongelukken, maar ook vorstschades aan asfaltverhardingen enorm toe. Gaten in het wegdek als gevolg van vorstschades leveren meteen een gevaar op voor alle weggebruikers. Wegbeheerders hebben altijd de taak dit soort schades direct en adequaat op te lossen.

Voorheen werd voor deze spoedreparaties vaak gebruik gemaakt van koud-asfalt. Op een later moment, veelal gedurende het voorjaar of zomer, werd dan pas de definitieve maatregel uitgevoerd door reparatie met warm asfalt (bijv. bakfrezen met inlagen). Door de nieuwe onderhoudstechniek, genaamd blowpatchen is spoedreparatie met koud-asfalt respectievelijk definitieve reparatie met warm asfalt overbodig. Met de blowpatcher van PaveRent worden o.a. vorstschades in één keer doeltreffend en langdurig gerepareerd op een zeer snelle, veilige, efficiënte, duurzame en bovenal ook voordelige wijze!

Blowpatchen is een zeer veelzijdige wegdekreparatie- / onderhoudstechniek, waarbij het gehele reparatieproces uit maximaal zes stappen bestaat, te weten:

1. Het schadeoppervlak voor-verwarmen met de wegdekverwarmer (voornamelijk bij vorst, sneeuw, ijs en waterplassen);

2. Het schadeoppervlak schoonblazen met lucht (onder hoge druk);

3. Het aanbrengen van een bitumenlaag in en rondom de schadeplek;

4. Schadeplek vullen met een mix van bitumen en split;

5. Het gerepareerde schadeoppervlak afdekken met split;

6. Verdichten van de gerepareerde schadeplek door middel van het patchvoertuig (alleen bij grote gaten).

Met de blowpatcher van PaveRent is het zelfs mogelijk om onder winterse omstandigheden op een snelle, veilige, efficiënte, duurzame en voordelige wijze definitieve reparaties uit te voeren in plaats van tijdelijke! Mede hierdoor vormt blowpatchen een niet te missen onderhouds- en reparatietechniek, welke gedurende het gehele jaar breed inzetbaar is, voor uw hele wegareaal.

PaveRent is dé specialist in het uitvoeren van reparaties en levensduur verlengend asfaltonderhoud door middel van blowpatchen. Indien u meer informatie wenst omtrent blowpatchen en haar ongeëvenaarde mogelijkheden neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

vorstschades repareren